Sportschool BigGym vraagt personeel anoniem te klagen over ’onveilige corona-situatie’ bij concurrent

De directeur van sportschool-keten BigGym heeft zijn medewerkers opgeroepen om anoniem te klagen bij gemeenten over overtreding van coronaregels bij concurrenten Basic Fit en Fit for Free.

Directeur Jasper Otting van Big Gym riep eerder deze week zijn personeel in een mail op zich voor te doen als leden van de concurrerende sportscholen, om vervolgens klachten in te dienen bij de desbetreffende gemeente: ‘Zeg dat je jezelf onveilig voelt, omdat er meer dan 30 personen tegelijk in de club zijn’.

Dit blijkt uit een mail die in bezit is van De Telegraaf.

Directeur Jasper Otting van Big Gym riep eerder deze week zijn personeel in de mail op zich voor te doen als leden van de concurrerende sportscholen, om vervolgens klachten in te dienen bij de desbetreffende gemeente: ‘Zeg dat je jezelf onveilig voelt, omdat er meer dan 30 personen tegelijk in de club zijn’.

Valse naam

De medewerkers kregen de instructie om een valse naam op te geven en hun gemeente te vragen om handhaving. Volgens de mail van directeur Otting houden de concurrenten zich in tegenstelling tot BigGym niet aan de regel van 30 personen per zelfstandige ruimte. ‘Rond piektijden kunnen er tot wel 100 personen lopen’, stelt de directeur. Hij raadt de medewerkers aan om in hun klacht te vragen om een controle in de avond ‘omdat het dan het drukst is’.

Diverse vestigingen van Fit for Free en Basic Fit hebben controles gekregen naar aanleiding van de oproep. „De gemeente stond hier afgelopen weken twaalf keer op de stoep. Allemaal naar aanleiding van anonieme klachten”, vertelt een Basic Fit-manager.

Directeur Otting verwachtte kennelijk veel van zijn actie. ’Als iedereen in je team meedoet, dan moet de gemeente hier actie op ondernemen’, besluit hij zijn mail.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.